Interviul integral acordat de Can Yaman revistei italiene ,,Chi”

În luna octombrie a anului trecut, îndrăgitul actor Can Yaman se afla pe coperta revistei italiene ,,Chi”.

La cererea voastră am tradus interviul acordat de actor. Cu greu, dar sincer, am reușit să-mi fac puțin timp și pentru blog.

,,Frumusețea mea? Nu este totul…”

,,Familia mea și greutățile pe care le-am întâmpinat împreună fac din mine bărbatul care sunt astăzi.”

,,Eu nu mă văd frumos, nu mă gândesc la asta, și sunt fericit că cine mă urmărește a înțeles că este și altceva în afară de asta”, a declarat în exclusivitate pentru ,,Chi” actorul sex symbol turc.

(dacă doriți să fiți notificați pe telefon atunci când apare o știre importantă din lumea mondană din Turcia, puteți intra în grupul de WhatsApp al cititorilor noștri dând click AICI https://chat.whatsapp.com/GdEV65nnns69KdTKWexCHO )

Milano-Octombrie 2020

Interviu de Alessio Poeta /foto Massimo Sestini

Să fii peste așteptările tale este întodeauna foarte greu. Mai ales când avem de-a face cu personajele momentului. Chiar dacă cineva îmi spunea că farmecul vedetelor este pe jumătate o iluzie, totul se va schimba atunci când ajung la ultimul etaj al hotelului care mă va duce la un pas de rai. Acolo, așteptându-mă se află actorul turc Can Yaman: regele incontestabil a telenovelelor și ultimul sex symbol în grad să blocheze orașe întregi doar cu prezența sa.

,,Este ceva inexplicabil și pentru mine. Nu vă ascund că acum trei ani eram destul de speriat. Aproape că îmi era greu să înțeleg motivul de tot afectul fanilor, în schimb acum nu mă pot lipsi de el”, ne povestește în exclusivitate pentru ,,Chi”, bărbatul care face să viseze întreaga lume.

Întrebare: Va fi greu pentru dumneavoastră să rămâneți cu picioarele pe pământ știind că în ciuda vremii, sute de fani vă așteaptă afară în ploaie și frig?

Can Yaman: Este greu, dar voi face tot posibilul să nu se întâmple asta. Ei sunt bucuria mea și lucrul care mă face într-adevăr fericit, dar și pentru faptul că nu sunt aici doar pentru că sunt celebru, dar și că au înțeles foarte bine că în spatele aspectului fizic este și altceva.

Întrebare: Adică?

Can Yaman: Esența mea, latura umană, empatia. Cred că la baza succesului meu, în afara talentului, este și comunicarea cu fanii, lucru care nu lispsește deloc.

Întrebare: Se spune că succesul, într-un fel amplifică temerile.

Can Yaman: O să vă pară ciudat, dar nu este un sentiment pe care îl cunosc îndeaproape, asta și pentru faptul că odată cu trecerea timpului am tranformat toate temerile în adevărate provocări personale.

Întrebare: Care au fost cele mai mari provocări?

Can Yaman: Atunci când am ales să urmez Liceul Italian din Istanbul. O școală de elită și pe care ar fi trebuit să o abandonez atunci când situația financiară a familiei mele s-a înrăutățit. Și în ziua de azi îmi amintesc cuvintele mamei mele: ,,Can, învață limba italiană cât poți de mult că după terminarea anului ne vom întoarce la o școală publică”. De atunci, de la acea frază, am mers înainte cu propriile mele forțe, câștigând an de an burse de studiu ce mi-au permis să am cea mai mare medie din toate timpurile obținută de un student în acel Institut.

Întrebare: Cum erați văzut de colegii de clasă?

Can Yaman: Ca pe un tocilar, dar din fericire nu am fost niciodată victimă a bullying-ului (violență psihologică). Probabil și de faptul că eram prea sigur de mine.

Întrebare: Când ați înțeles că viața dv a început să se schimbe?

Can Yaman: Nu am înțeles niciodată, dar pentru faptul că eram diferit de ceilalți. Când am început cariera de actor aveam trăite deja mai multe experiențe: am trăit un an în S.U.A, aveam o diplomă de licență în Drept și foarte mult timp petrecut prin tribunale.

Întrebare: De unde se naște această pasiune pentru lege?

Can Yaman: Tatăl meu m-a îndreptat spre ea, dar la bază a fost întodeauna un sentiment profund de justiție.

Întrebare: Acum câteva luni ați împărtășit pe rețelele de socializare o fotografie împreună cu mama dv.

Can Yaman: Am făcut acea fotografie cu ocazia plecării mele pentru serviciul militar în Turcia. O experiență scurtă dar foarte intensă. Acolo, în acel moment am avut ocazia să mă uit în interiorul meu și să reflectez la ceea ce sunt și ceea ce am fost.

Întrebare: Dv., mai degrabă, ce copil ați fost?

Can Yaman: Un copil liniștit și responsabil. Nu provin dintr-o familie bogată dar plină de valori. Am avut și bune și rele în viața noastră, dar puținul pe ca îl aveam atunci reprezintă și acum fericirea mea.

Întrebare: Faptul că părinții dv sunt divorțați, va influențat vreodată concepția dragostei?

Can Yaman: Nu, deoarece amândoi mi-au oferit afecțiune și nu mi-a lipsit dragostea lor, chiar dacă nu am nici o amintire cu ei împreună. Au rămas buni prieteni chiar dacă iubirea lor s-a terminat de mult. Cine știe de ce se spune că copiii care au părinți divorțați sunt mai melanconici față de ceilalți.

Întrebare: Ce visați să deveniți când erați copil?

Can Yaman: Să devin campion la baschet, dar este ceva comun: să visezi la ceva și viața să-ți ofere altceva.

Întrebare: Can, la 30 de ani încetăm să mai visăm?

Can Yaman: În cazul meu, da. De unde vin eu este o zicală care spune: ,,Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, atunci fă-ți planuri de viitor”.

Întrebare: Apropo de viitor, pe 8 noiembrie va fi ziua dv de naștere.

Can Yaman: Și eu încă nu știu ce voi face. Crescând, am învățat să trăiesc viața zi de zi. De multe ori sunt întrebat dacă mă voi căsători și dacă voi avea un copil. Normal că mi-ar place, dar nu este un lucru pe care pot, sau pe care vreau să-l prezic. În viața personală chiar și în viața profesională urăsc pe cei care încearcă să-mi pună teamă (neliniște) și să mă ducă pe o cale înainte de a o parcurge.

Întrebare: Despre viața dv personală știm foarte puțin. Se zvonește că ați avea o relație secretă.

Can Yaman: Uitați ce e: de acest lucru nici nu vreau să vorbesc deoarece numai când mă gândesc la așa ceva mă i-au durerile de cap. (ndr râde).

Întrebare: Cultura dv are de-a face cu această discreție?

Can Yaman: În mare parte, și din acest motiv nu vreau să împărtășesc prea multe aspecte intime din viața mea personală.

Întrebare: Pe Instagram aveți aproape 8 milione de follower (urmăritori) chiar dacă publicați puțin și nu sunteți prea activ.

Can Yaman: Încerc să împărtășesc cât mai mult posibil, dar cert e că nu îmi trăiesc viața ca un reality show.

Întrebare: Acum câteva zile, ați publicat această frază ambiguă: ,,Am fi putut înflori foarte frumos, dar nu era pământul bun.”

Can Yaman: Este o frază poetică care are mai multe înțelesuri și fiecare poate interpreta după cum dorește, dar eu voi ține secretul. ( râde).

Întrebare: Fanele (susținătoarele) dv v-au învinuit pentru închiderea (anularea) serialului ,,Bay Yanlıș”. Pentru ultima oară: din ce cauză a fost anulat serialul?

Can Yaman: Întrebați-i pe șefii cei mari. Dacă eu aș da un răspuns risc să zic ceva neadecvat. Îmi pare rău deoarece în acest serial am interpretat un personaj ce mi-a permis să fiu spontan fără a fi ,,strivit” de scenariu.

Întrebare: În Italia este ușor ca actorii de seriale (telenovele) să rămână închiși în rolurile personajelor…

Can Yanan: Și în Turcia este la fel, dar nu mă grăbesc deoarece mai devreme sau mai târziu o să aventurez în alte roluri.

Întrebare: Cu ceva timp în urmă ați fost fotografiat luând masa (prânzul) cu Ferzan Özpetek. (Ferzan Özpetek este un regizor, scenarist și scriitor turc naturalizat italian).

Can Yaman: A fost o întâlnire fantastică. După numeroase mesaje, ne-am întâlnit în plin centru la Roma. Am vrea să facem ceva frumos/extraordinar ce nu am mai făcut până acum. Îm place cum lucrează și mă entuziasmează acest schimb de energie.

Întrebare: Din partea colegilor aveți sprijin sau critici?

Can Yaman: Aș fi ipocrit să nu vă spun că sunt foarte geloși, dar acum m-am obișnuit. Există o rivalitate de nedescris, dar în anumite situații cele mai bune arme sunt două: răbdarea și zâmbetele. Când ai succes există întotdeauna cei care sunt pregătiți să te discrediteze.

Întrebare: Cred că stereotipul frumuseții este pe primul loc.

Can Yaman: Ca întodeauna: dacă mă nășteam urât, toți mi-ar fi recunoscut talentul.

Întrebare: Ați cerut ca fotografiile făcute de revista ,,Chi” să nu fie deloc modificate. Cred că vă placeți foarte mult pentru a face o astfel de cerere.

Can Yaman: Dacă alții nu vorbeau despre frumusețea mea, nici măcar nu mi-aș aduce aminte deoarce cu siguranță nu-mi petrec timpul în fața oglinzii. Dar un lucru vă spun sigur: nu mă consider așa de frumos precum mă văd alții. Viața mea se învârte în jurul angajamentului și cu siguranță nu al superficialității.

Întrebare: Dacă dv sunteți un sex- symbol prin excelență, care este opusul dv?

Can Yaman: Nu știu, îmi place mult Monica Bellucci. Aș putea spune și Penélope Cruz și Angelina Jolie.

Întrebare: Eu care credeam că îmi veți spune numele unei colege celebre din Turcia.

Can Yaman: Nu aș putea face asta niciodată! Știți, în cultura noastră, să dai exemplu ca sex symbol o femeie ar fi o adevărată jignire… și nu am nici o intenție să jignesc pe cineva. Femeiile sunt toate speciale.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.