Căsătoria la vârsta de 13 ani o transformă într-o ,,mireasă copil”

Pentru astăzi la rubrica ,,Curiozități” vă relatăm mai jos niște detalii amețitoare despre viața actriței Perihan Savaș. ( Sultan Kocovalı din serialul ,,Çukur”).


Actrița declară că viața și cariera sa au devenit într-adevăr strălucitoare , însă după foarte multe provocări și traume ale copilăriei.

Perihan Savaș a avut primul sau rol la vârsta de 5 ani , datorită unei prietene de familie care a întrezărit talentul micuței și a insistat sa o duca la cursurile de actorie. Datorită greutății sale, in timp ce colegii săi au primit roluri de genul „ Căpșunica” sau „ Cireșica” , micuța actriță de atunci și-a luat în serios rolul de „ Nor Pufos”.

Mama sa a fost o femeie foarte dominantă. Aceasta nu îi dădea voie fetei sale sa se penseze sau epileze până la vârsta de 18 ani.

Cu aprobarea familiei actrița se căsătorește la vârsta de 13 ani, cu un student in vârstă de 22 de ani, devenind astfel o „mireasă copil”.

Motivul?

,,Credeam că așa o să pot să fiu liberă. În momentul logodnei, mă gândeam că în sfârșit o sa port dresuri subțiri și o să mă pensez”.

Iată că actrița în vârstă de 16 ani, câștigă primul sau premiu important din carieră, „ Altin Portakal- Portocala de aur” . Aceasta apare la festivitatea de premiere alături de mama sa, însă nu era pensata și nici nu purta machiaj.
Motivul?
Căsătoria sa se destrămase după doar 6 luni, iar actrița nu a reușit să o convingă pe mama sa să o lase să se penseze nici măcar pentru festivitatea de premiere.
Mai multe detalii despre acea căsătorie a actriței:

Unchii săi au fost la fel de dominanți că și mama sa. Aceștia au reușit să îl convingă pe tatăl lui Perihan că ar fi bine sa se căsătorească . Actrița și-a întâlnit atunci cu studentul în vârstă de 22 de ani, ce urma să îi devină soț, iar acesta i-a promis că o va susține să își urmeze drumul in actorie, in timp ce el își termină studiile.

După cununia oficială, cei doi tineri au locuit separat, fiecare cu familia sa. După ceva timp însă, soțul i-a cerut lui Perihan să renunțe la actorie, iar aceasta nu a fost de acord. A reușit să îl convingă însă pe tatăl său să o lase să intenteze procesul de divorț. Cel din urmă a fost de acord cu o singură condiție: „ Un certificat medico-legal, care să constate virginitatea acesteia”. Asta a și făcut și așa a mai bifat o traumă la vârsta de 14 ani.
Întrebată cum și-ar caracteriza copilăria, aceasta a răspuns sincer:

– ,,Traumatizantă”!

,,Gândiți-vă că în perioada căsătoriei mele, eu mă jucam cu copiii la scara blocului. Îi atenționam însă , sa mă anunțe daca cumva vine soțul meu, sa am timp să îmi strâng păpușile și celelalte jucării și să le ascund. Am trăit momente pe care nu aș vrea să le trăiască niciun copil din această lume.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.