,,Nu am făcut noi ca virusul să apară, dar am provocat răspândirea acestuia”

În acest articol voi scrie interviul recent acordat de actriţa Hazal Türesan ziarului turcesc Posta.

Hazal Türesan este una dintre cele mai remarcabile actriţe din ultima perioadă. După ce și-a făcut un nume atât cu talentul, cât și cu frumusețea sa, Hazal interpretează frumoasa și echitabila proprietară al spitalului în serialul de succes „Mücize Doktor”. Am discutat cu actriţa, atât despre serial, cât și despre lume și umanitate referitor la cele întâmplate în ultimele zile. (epidemia cu noul coronavirus).

Ce mai faci, cum merge viața?


Hazal Türesan: Sunt calmă. Nu ies afară decât dacă este absolut necesar.


Cum îți petreci timpul?


Hazal Türesan: Sunt fixată cu igiena, șterg totul cu înălbitor (îl numim „klorak” în Izmir). Curăţ  constant casa. Acord mai multă atenție curățeniei, iar câinele meu Zoi stă în acasă . Spăl, întind rufe,  dezinfectez  ceea ce cumpăr de la piață, gătesc … Zilele mele sunt așa.

Ai reușit să te adaptezi cu faptul de a  rămâne acasă?


Hazal Türesan: Ceea ce ni se cere este atât de simplu … Nu înțeleg de ce este dificil pentru unii să stea acasă. Am fost șocată când am mers la piață a doua zi după primul discurs al Ministrului Sănătății. În acel moment eram  patru adulți în acasă și aveam o listă pentru fiecare.  Nu puteam cumpăra decât două pachete de paste. Eu  mănânc fără gluten din cauza unui disconfort. Chiar și rafturile cu  făina  și pastele fără gluten erau goale.  Ce e cu  această frică de foame?

Ce fraze folosești  mai ales în această perioadă?


Hazal Türesan:

„Am dezinfectat luni întregi, nu?”,

„Ți-ai luat vitaminele?”,

„Bea apă! Bea puțină apă ”

„ Ia ceva pe tine, voi aerisi casa ”.

Este nevoie de timp pentru a citi chiar și toate aceste propoziții, nu? Când aceste rutine se termină, citesc cărți, vizionez seriale TV sau filme. Am și o discuție video cu cei dragi.


Întâlnirea cu cine îţi lipsește  cel mai mult?


Hazal Türesan: Datorită tehnologiei, îmi văd prietenii în fiecare zi. Nu cred că am ratat pe cineva.

În timp ce focarul de coronavirus nu era încă în țara noastră, s-a produs un focar în serial. Chiar și Dr.Ferman (Onur Tuna) a fost pus în carantină. Acum suntem faţă în faţă cu acest fapt real …

Hazal Türesan: „Mücize Doktor” subliniază fiecare lipsă atât de naiv … Sunt foarte fericită că fac parte din aceast serial. Episodul în care s-a produs focarul a fost o coincidență ciudată. Epidemia din serial a apărut brusc, dar în realitate, Covid-19 a strigat către țara noastră. Beliz a fost șocată și a dorit să dezactiveze logica și să fie impulsivă cu iubitul ei. Este atât de uman … Munca mea este empatia. Am încercat să fiu ca Beliz într-o situație în care nu am fost niciodată și îmi pare atât de rău încât nu pot explica.

Unii sunt atât de prinși de serial, încât cred că într-adevăr ești proprietarul spitalului. Ai avut momente interesante despre asta?

Hazal Türesan: Într-o zi, în timp ce așteptam în cafeneaua spitalului, un bărbat s-a apropiat de mine și îmi spune: „Soția mea se află într-un alt spital, iar copilul nostru este în terapie intensivă aici. Dacă o sun pe video, îi puteți spune că copilul nostru este în mâini sigure? ” După ce am trecut peste primul șoc, i-am răspuns: „Sunt doar o actriţă, iar serialul este o ficțiune. Nu pot face o astfel de declarație. ” Omul a insistat foarte mult: „Vă rog , doamnă Beliz. Soția mea ar fi foarte fericită. L-am convins cu greu că sunt Hazal actriţa , nu Beliz.

Trebuia să întâlnești publicul cu o piesă de teatru recent, dar a întârziat să apară. Ce fel de piesă ne așteaptă atunci când viețile noastre revin la normal?

Hazal Türesan: Lucram la piesa „Mireasă în cadă”, scrisă de Beth Graham, Charlie Tomlinson și Daniela Vlaskalic, sub regia lui Gökhan Soylu, în faza de exerciții. Eu, Türkü Turan, Selin Zafertepe. Un joc de femei foarte puternic. Firește, acum am încetat să mai repetăm. Abia aștept să mă întorc și să lucrez cât mai curând posibil.

Ce ai învățat de la acest proces?

Hazal Türesan: Mi-a reamintit că problemele de zi cu zi sunt temporare, că nu are rost să fiu „eu” fără „noi”. Mi-am dat seama cât de puțin îmi îmbrățișez familia, prietenii. Mă gândesc la cât de valoroși sunt cei ce muncesc în spitale, zi și noapte, curierii care răspund nevoilor noastre și lucrătorii municipali care colectează gunoiul. Deși tratăm natura ca nepoliticoasă, am înțeles din nou cum ne-a îmbrățișat. În ciuda tuturor acestor ciudate negativități pe care le-am experimentat, nu mi-am pierdut speranța. Aștept cu nerăbdare zilele frumoase.

Ei bine, îți este frică?

Hazal Türesan: Bineînțeles că mi-e teamă. Mi-e foarte teamă de persoanele egoiste care merg confortabil pe străzi, prin parcuri atunci când vremea e bună, spunând: „Exagerezi, toți vor fi până la urmă infectaţi cumva cu virusul”. Pentru că problema nu este să fii bolnav. Dacă fiecare dintre noi nu începe carantina personală, ar fi rău și greu pentru noi să se înmulţească cazurile și să ajungem în spitale.

Cum explici ce s-a întâmplat cu Pământul?

Hazal Türesan: Îi facem rău naturii, facem rău sufletelor noastre și reciproc cu sensibilitățile noastre. Începem să punem la îndoială problemele endemice numai atunci când sunt pandemice. Nu am făcut noi ca virusul să apară, dar noi am provocat răspândirea acestuia. Cred că plătim un fel de preț.

Sursa: Alev Gürsoy/Posta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.