La mulți ani tuturor femeilor!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni.

Vă doresc un 8 Martie special!

8 Martie-Semnificație

Ziua Internațională a Femeii (8 Martie) este o zi globală care sărbătoreşte realizările sociale, economice, culturale si politice ale femeilor.

Scopul Zilei Internaţionale a Femeii este de a atrage atenția asupra problemelor sociale, politice, economice si culturale cu care se confruntă femeile, şi de a pleda pentru avansarea femeilor în toate aceste domenii. După cum afirmă organizatorii sărbatorii, „Prin colaborarea intenţionată, putem ajuta femeile să avanseze şi să dezlănțuie potențialul nelimitat oferit economiilor din întreaga lume”.

8 Martie are o semnificație aparte şi este adesea folosită si pentru a recunoaşte femeile care au adus contribuții semnificative în societate.

Ziua Internaţională a Femeii are o istorie bogată care datează de 108 ani – prima privire a acesteia a fost in 1909, când Partidul Socialist din America a sarbatorit 15.000 de femei care au protestat ore lungi de muncă, salarii mici si lipsa drepturilor de vot.

Ziua Internatională a Femeii este un moment de a reflecta asupra progreselor înregistrate, de a solicita schimbări şi de a celebra actele de curaj şi determinare de către femeile obişnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria țărilor şi comunităților lor. Lumea a înregistrat progrese fără precedent, dar nici o țară nu a atins egalitatea de gen.

Logo-ul Zilei Internaționale a Femeii este în violet şi alb şi prezintă simbolul lui Venus, care este şi simbolul femeii. Chipurile femeilor din toate categoriile, vărstele şi națiunile sunt, de asemenea, văzute în diverse promoții, precum afişe, cărți poştale şi broşuri de informare de Ziua Internațională a Femeii. De asemenea, în această perioadă a anului sunt publicizate diferite mesaje şi sloganuri care promovează această zi specială.

8 Martie Ziua Mamei

Ziua Mamei este o dată marcată în calendarul sărbătorilor din toate țările, cu scopul de a aduce un omagiu mamelor şi de a le mulțumi pentru tot efortul pe care l-au depus şi continuă să-l depună pentru noi de-a lungul vieții.

Este sarbatorită în diferite zile în multe parți ale lumii, dar cel mai frecvent în Martie, aprilie sau mai.

Ziua Mamei este o zi importantă atât pentru mame, cât şi pentru copii. Până la urmă, mama este motivul existenței noastre şi merită toată dragostea, respectul şi atenţia noastră.

Mama este prima femeie din viaţa noastră şi cea mai importantă dintre toate: nimeni nu ne iubeşte la fel de mult ca ea şi de aceea trebuie să-i spunem cât de mult o iubim.

8 Martie Ziua Femeii

Ziua Internaţională a Femeii, comemorată la fiecare 8 Martie este o dată specială, care capată din ce în ce mai mare putere şi este sărbătorită în întreaga lume, înfățişând femei „în lupta pentru egalitate şi dezvoltare în societate”.

Ziua Internațională a Femeii este un moment bun pentru a reflecta asupra progreselor înregistrate, pentru a cere mai multe schimbări şi pentru a celebra curajul şi determinarea femeilor obişnuite care au jucat un rol cheie în istoria țărilor şi comunităților lor. Lumea a înregistrat progrese fără precedent, dar nici o ţară nu a atins egalitatea de gen.

În mijlocul unui mediu în care machismul, violența de gen şi inegalitatea continuă să predomine, mişcările sociale feministe capătă o dimensiune mai mare pentru a încerca să schimbe această situaţie si să genereze o nouă ordine culturală în care aceste abuzuri dispar sau cel puţin scad semnificativ.

Simbolul Zilei Internaționale a femeii este laleaua.

%d blogeri au apreciat: