Ulaş Tuna Astepe în ajutorul refugiaților sirieni şi afgani

Refugiații din Turcia s-au îndreptat spre frontierele europene vineri după ce un oficial a declarat că granițele au fost deschise, ca răspuns la escaladarea războiului din Siria în care zeci de soldați turci au fost uciși de trupele guvernamentale siriene susținute de ruși.

34 de militari turci au fost uciși în noaptea de joi spre vineri în urma unui atac aerian în provincia Idlib din Siria.

,,Am decis, efectiv, să nu oprim refugiații sirieni să ajungă în Europa pe uscat sau pe mare”, a declarat un oficial oficial turc.

„Toți refugiații, inclusiv sirienii, sunt acum bineveniți să treacă în Uniunea Europeană”

Vecinii Turciei, Grecia și Bulgaria, și-au consolidat granițele ca răspuns la amenințarea Ankarei de a redeschide frontiera, închisă în baza unui acord care a stopat criza migranților din 2015-2016, când mai mult de un milion de oameni au migrat în Europa.

Actorul Ulaș Tuna Astepe a oferit ajutor migranților care așteptau să treacă frontiera la Poarta Pazarkule din Edirne.

Ulaş Tuna Astepe care a distribuit materiale de ajutor, aduse la graniță cu propriile sale mijloace, a furnizat imigranților sirieni și afgani materiale de bază precum scutece, mâncare și saci de dormit. Ulaș Tuna Astepe a glumit cu ei și a jucat jocuri cu copiii pentru a le ridica moralul. Refugiații au acordat o atenție deosebită actorului, bucurându-se de prezența sa, au discutat și au făcut o fotografii cu el drept suvenir.

,,Conștiința și mila sunt ceva complet diferit. Suntem o națiune care nu acceptă ca oamenii să fie flămânzi chiar și atunci când fug.”

Felicitări pentru gest Ulaş!

Sursa:

%d blogeri au apreciat: