Scenariştii serialului ,,Așk-ı Memnu” câștigă cazul în România

Tribunalul București a oprit difuzarea serialului ,,Fructul Oprit” în toate tipurile de media.

Anul trecut, Ece Yörenç și Melek Gençoğlu, scenaristii serialului „Așk-i Memnu” au intentat un proces împotriva faimosului canal de televiziune din România, Antena 1. Justificarea cauzei: A fost făcută copierea neautorizată a serialului ,,Fructul Oprit” , din serialul turcesc ,,Așk-ı Memnu”, care a fost difuzat pe Antena 1. Instanța din București a luat decizia finală și s-a decis încetarea publicării serialului în toate tipurile de media.

Plângerea scriitorilor Ece Yörenç și Melek Gençoğlu, care au depus un dosar în fața Instanțelor din România, pe motiv că serialul a fost publicat sub numele de ,,Fructul Oprit”, a fost luat din serialul ,,Așk-ı Memnu” fără permisiune, a fost evaluată de Curtea de Apel. Curtea Supremă s-a pronunțat asupra dosarului depus anul trecut.

Decizia instanței este următoarea:

,,Serialul „Fructul Oprit” de la Antena TV Group SA, a fost eliminat din emisiune și împiedicând utilizatorii să acceseze difuzarea serialului menționat, precum și în limba română sau oricare alta, prin platforma AntenaPlay, paginile web de internet sau alte platforme on-line. În România sau în străinătate, pentru a opri transmiterea publicului prin orice altă metodă, pentru a vinde, licența, închiria, acorda drepturile inculpatului de a transmite, produce și opera pe serialul de televiziune „Fructul Oprit” contra cost sau gratuit. S-a decis să-l împiedice să d-ea sau să aplice la alte metode de transmitere. „

Serialul ,,Fructul Oprit” a avut 63 de episoade, două sezoane şi a fost difuzat pe canalul de televiziune românesc Antena 1, în perioada 15 ianuarie 2018- 19 iunie 2019.

Sursa: Takvim, Hürriyet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: