CURIOZITĂȚI••• KURULUŞ OSMAN

Astăzi voi scrie despre înființarea platoului de filmare de clasă mondială al serialului Kuruluş Osman, unde Burak Özçivit este protagonist.

Știați că platoul de filmare din Riva pentru serialul Kuruluş Osman difuzat pe postul de televiziune ATV este la nivel mondial?

 Mehmet Bozdağ, producătorul proiectului, a făcut o declarație laudativă despre momentele în care serialul a fost filmat.

Primul episod al serialului a început cu cifre de rating foarte bune, iar al doilea episod al serialului a continuat acest succes. 

Mehmet Bozdağ, care a acordat apoi o importanță deosebită detaliilor, a precizat că efortul mare din spatele serialului a avut un impact deosebit.

Pe platoul de 300 de acrii sunt: castele, orașe istorice, poduri, corturi și peșteri.

Bozdağ a ținut să adauge că o echipă de o mie de persoane a lucrat pentru producerea platoului.

„În primul rând, construim foarte bine accesoriile și atmosfera din spate pentru a menține publicul în evidență. Am făcut acest lucru cu toți membrii echipei noastre. Aproape o mie de oameni lucrează.”

„Nici producția departamentului tehnic din acea perioadă nu a fost cunoscută. A trebuit să construim o echipă bună pentru a filma scenele de acțiune. Altfel, afacerea urma să eşueze.”

Unitatea este un castel bizantin, iar orașul se ridică pe un teren de 50 de mii de metri pătrați. Zidurile au 8 metri lungime, iar turnurile au 11 metri.

Un grup de artă de 150 de persoane oferă costumele pentru serial. S-au făcut arme din perioada otomană,  constând din săbii, scuturi, pumnale, sulițe și arcuri. 

Sursa:  Dizi.Tv