Çağatay Ulusoy- Interviu pentru GQ MIDDLE EAST

Steaua turcă al serialului The Protector , semnat Netflix este câştigătorul nostru din 2019.
Starul principal al primei producții Netflix din Turcia, The Protector, Çağatay Ulusoy este responsabil pentru țara sa în perioada de streaming. Îndrăgit şi chipeș – și nu dorește prezența pe cameră – de fapt abia acum începe.

🔝Cămașă, 1080 $, Prada la Matches Fashion. Jeans, 650 $, Bottega Veneta . Adidași, 985 USD, Valentino

Dacă doriți să faceți televiziune în Turcia – și bine ați putea, Turcia este pe locul doi după  SUA ca exportator de drame TV la nivel mondial – există câteva lucruri care v-ar putea îngreuna viața.

În medie, un episod din drama televiziunii turcești durează între 110 și 120 de minute. Emisiunile se desfășoară în zeci de episoade pe sezon, în timp ce programările de filmare sunt de multe ori 16 ore, șase zile pe săptămână. Rezultate spectaculoase, da, dacă procesul nu te omoară.

Dar, de fiecare dată, apare un nou erou. Unul care va contesta comanda existentă și va aduce modificarea status quo-ului. În acest caz, acel erou este Çağatay Ulusoy, vedeta primei producții de televiziune din Turcia, Netflix, The Protector și câștigătoare a actorului de televiziune al anului la premiile GQ Men of the Year .

Ulusoy face parte dintr-o mișcare care a văzut Turcia la un pas de a inventa un nou gen de televiziune propriu: „dizi” sau „un gen în curs”.

Ne jucăm după reguli diferite”,  spune pentru GQ , la sfârșitul unei seri de septembrie, în timpul unei pauze de la filmări, la Istanbul.

Acum avem Netflix, sistemul se schimbă. Este ca un joc nou.”

Într-adevăr, după rolurile din remake-urile turcești ale The OC și ale dramatismului turcesc menționat mai sus, acest nou joc îl vede pe Ulusoy să pășească pentru a conduce ceea ce ar putea fi o revoluție TV din Turcia la nivel mondial – și are 4,1 milioane de followers pe social media urmând să sară în prag cu el.

Interpretând rolul lui Hakan Demir, un negustor al cărui tată adoptiv este ucis, Ulusoy descoperă că este descendentul unui ordin vechi, însărcinat cu protejarea Istanbulului de la Nemuritorul. O fantezie de acțiune frenetică cu un arc satisfăcător, eroic, care pune Istanbulul chiar în inima sa. The Protector este un popcorn TV strălucitor. Genul de lucruri pe care visezi să le faci tânăr.

Prezentăm un nou gen unui public turc”, spune Ulusoy emoționat.

Este fantezie, istoric și acțiune și am creat un amestec unic adăugând surprize precum supereroii.”

Unul dintre cele mai importante aspecte ale spectacolului este încadrarea în Istanbul. Capitala turcă se simte ca un personaj în sine, și oferă spectacolului prezența mitică.

🔝Pulover, 805 USD, Gucci la Matches Fashion. Jeans, 655 dolari, Bottega Veneta . Pantofi, preț la cerere, Dolce & Gabbana

Când mergi pe stradă poți simți că aerul diferă. Este foarte vechi și are o inimă ”, spune Ulusoy.

Nu este doar un oraș obișnuit. Puteți simți acel amestec de aspecte moderne și istorice ale orașului și este una dintre marile promisiuni ale spectacolului pentru public: să prezinte contrastele dintre ambele lumi. A fost o experiență umilitoare pentru a prezenta Turcia și Istanbulul unui public nou prin intermediul emisiunii. „

În mod crucial, fiecare episod are doar 46 de minute, între șapte și 10 episoade completând o serie. Un astfel de succes a fost primul sezon al The Protector , prin care Netflix a comandat un altul în succesiune rapidă, urmat de alte două planuri pentru lansare anul viitor. Dar nu credeți că asta înseamnă că Ulusoy îl ia ușor în rolul principal.

Prefer să-mi execut propriile cascadorii în loc să folosesc un corp dublu”, spune el atunci când discutăm despre secvențele de acțiune în stil , Bourne , în ritm rapid . „Lucrez cu un antrenor personal pentru scenele de luptă și alte coregrafii.”

Această abordare puternică, corp-on-line, amintește de etica muncii a unor vedete hollywoodiene precum Tom Cruise sau Keanu Reeves. Asta era intenția lui?

Sunt nume mari”, el chicoti cu obraz. „Încerc doar să fac tot posibilul, cu propria mea pasiune și încerc să dau tot ce am.”

Născut dintr-o mamă bosniacă și un tată bulgar, Ulusoy a studiat inițial desing și amenajarea grădinii, înainte de a câștiga concursul cel mai bun model din Turcia și apoi a primit un rol în Adini Feriha Koydum , o dramă turcă care a durat trei sezoane. De acolo, munca grea a lui Ulusoy a început să aibă  rezultate.

Înainte ca Netflix să plănuiască chiar să lanseze acest spectacol, am observat acest lucru ca un obiectiv pentru mine: să acționez într-un spectacol Netflix. M-am concentrat asupra acestui obiectiv.”

Este această pasiune și acțiune care a însemnat că a fost o alegere ușoară pentru primele premii GQ din Orientul Mijlociu.

Sunt foarte fericit și onorat să fac parte din această experiență”, spune el. „Și sunt foarte încântat să vin în Abu Dhabi și să văd această țară grozavă.”

Însă, mai întâi, aspecte mai presante: cum va aborda cel mai nou erou de acțiune al Turciei codul nostru vestimentar de rochie de seară fără reguli? Există o pauză …

„Încă nu am pregătit nimic. Poate o geacă de fumat? Este interesant … ”Se oprește din nou, înainte de a ridica conversația, de data aceasta cu un aer conspirativ. „De fapt, urăsc acel proces, știi? Acesta este un rău necesar pe care trebuie să-l facem. Urăsc cumpărăturile și încerc pe haine. Este un proces foarte greu pentru mine. ”

Puțin mai ușor decât cumpărăturile este discursul, despre care Ulusoy spune că va gândi la fața locului. „Când urci pe scenă, totul se schimbă, știi? Orice am simți în acel moment, voi spune asta. ”

Premiile Post-Men of the Year, Ulusoy are ceva timp pe mâinile sale. Cu următoarele două sezoane din serialul The Protector deja în geantă, el intenționează să facă și mai mult pentru a imita cei mai grei hitters de la Hollywood, cu planuri de a regiza un scenariu pe care l-a petrecut în ultimii trei ani.

Atunci vei fi într-adevăr o triplă amenințare , glumim și Ulusoy se gândește pentru o secundă înainte de a răspunde.

Vreau să-mi împart sufletul. De fapt, tripla amenințare. Presăm pentru mai multe detalii, dar el a spus suficient.

Niciodată nu am spus nimănui despre asta. Doar prietenii mei apropiați știu că voi regiza un film. Tu ești primul care știe. Sunt atat de încantat. Viseaz în fiecare zi la asta. În fiecare moment. ” GQ Orientul Mijlociu este exclusiv atunci.

Este mult de luat, dar apoi timpul ecranului nu așteaptă niciun om. Pasionat, talentat și condus: În Çağatay Ulusoy, televiziunea turcă s-ar putea să fi primit doar eroul de care are nevoie, precum și cel pe care îl merită.

Text: Matt Hambly
Fotografie: Stephanie Galea:
Styling Keanoush Zargham

Sursa: GQ Middle Est

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.