Preşedintele Erdoğan, invitat de onoare la nunta actriței Amine Gulse cu Mesut Özil

Jucătorul de fotbal Mesut Özil declanșează un nou război politic cu ocazia invitației de nuntă pentru președintele turc.

Mesut Özil a fost implicat într-un nou razboi politic în Germania (Mesut este german dar cu origini turceşti), în urma rapoartelor pe care le-a cerut Recep Tayyip Erdoğan, preşedintele Turciei, pentru a fi oaspete de onoare la nunta lui.

Steaua clubului Arsenal Londra a demisionat anul trecut din echipa naționalei germană afirmând ca a fost victima rasismul după ce a fost supus criticilor asupra sprijinului său public pentru preşedintele Erdoğan. Politicienii germani au intervenit după ce Mesut Özil a fost prezentat împreună cu logodnica sa, frumoasa Amine Gulse, la întâlnirea cu Erdoğan de luna trecută.

„Faptul că acest lucru se întâmplă în continuare va dezamăgi o mulțime de fani de fotbal, inclusiv pe mine”, a declarat șeful echipei Angelei Merkel, Helge Braun, reporterilor. Bild, cel mai vândut ziar din Germania, a transmis rapoarte despre invitația de nuntă pe prima pagină.

Rândul politic extraordinar de anul trecut, care a culminat cu una dintre cele mai mari vedete de fotbal din Germania care au renunțat la echipa națională, a început atunci când Özil și Ilkay Gündoğan, un alt jucător de origine turcă, s-au fotografiat cu Preşedintele Erdoğan la Londra.

Mai mulți germani au fost ținuți în Turcia la acea vreme ca parte a represiunii regimului asupra opoziției și a libertății presei, iar decizia fotbaliștilor de a prezenta alături de președintele turc a provocat o mânie larg răspândită în Germania. Mulți au învinuit controversa față de performanța slabă a Germaniei în Cupa Mondială, iar Özil a anunțat ulterior retragerea din echipa națională pe Twitter, scriind:

„Dacă câștigăm, sunt german. Dacă pierdem, sunt imigrant”.

Nunta va avea loc în această vară an, imediat după terminarea Ramadamului.

Se anunță celebrităţi internaționale la nuntă.

Sursă: The Telelegraph /The Sun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.