Mardin, locația serialului Hercai – oraşul plin de istorie şi controverse

Mardin, pământul contestat dintre Turcia şi Siria

Într-un articol precedent am pomenit despre locația noului serial, devenit un fenomen în foarte puțin timp, şi anume oraşul Mardin.

Oraş unde a fost filmat şi serialul Sila,un alt succes mondial. În acest articol aş vrea să detaliez puțin acest subiect…

Acest oraş a fost locație pentru foarte multe filme turceşti dar şi seriale precum: Sila (2006-2008), Aska Sürgün (2005-2005), Börü (2018).

Mardin, mai este numit şi ,oraşul-cetate, deoarce în limba aramaică înseamnă fortăreață, iar în limba arabă însemană ,,cetate. Oraşul este situat în sud-estul Turciei. Este cunoscut pentru arhitectura sa arabă, dar şi pentru poziția sa strategică, aflându-se la numai 20 km la granița cu Siria.

Primii oameni care s-au stabilit în zonă, au fost creştini ai Bisericii Răsăritene până în secolul al 3-lea, astfel până în secolul al 8-lea, religia predominantă din Mardin a rămas religia siro-orientală. Începând cu secolul al III-lea , asirienii s-au convertit în număr mare la creştinism, iar Mardin a rămas un popor creştin în timpul regimului califatului islamic, dar şi în perioada artukide (dinastia turcească care a condus Anatolia de Est şi Nordul Mesopotamiei). Mai târziu, Madrin a fost dominat de sultanul turc Ak Koyunlu.

În prezent oraşul are o populație de circa 85.000 de locuitori, printre care turci, arabi şi kurzi.

Mardin este un oraş cu o religie musulmană, iar din anul 2014 acest oraş o are ca primar pe Februniye Akyol, singurul primar femeie de religie creştin-ortodoxă siriacă din istoria Turciei moderne.

Sursă:Wiki,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.